Sunday, 2 August 2015

Tambah dan Kekalkan Selera Makan Anak Dengan Meal Shakes

Sebagai ibu bapa, tentunya kita ingin memastikan anak-anak kita membesar dengan sihat. Namun begitu, bagaimana agaknya kita boleh memastikan anak-anak sentiasa sihat?

Anak yang mempunyai selera makan yang baik
Anak yang mempunyai selera makan yang baik

Image courtesy of nenetus at FreeDigitalPhotos.net

Tahukah anda bahawa kanak-kanak yang kurang selera makan akan jatuh sakit lebih kerap berbanding kanak-kanak yang mendapat zat makanan yang secukupnya?

Jika anak anda selalu demam, tidur kurang nyenyak, lemah longlai, kurang aktif, lambat belajar, kurang tumpuan di sekolah, dan kurang selera makan, kemungkinan besar anak anda mengalami kekurangan zat makanan.

Jika anak anda kurang selera makan ataupun cerewet, jangan risau. Meal Shakes Shaklee adalah jawapannya.

Apa itu Meal Shakes? Kenapa Meal Shakes? Apa khasiat Meal Shakes? 

Berikut adalah khasiat dan kebaikan Meal Shakes Shaklee:
 1. Untuk mengatasi masalah ekzema 
 2. Untuk tumbesaran anak
 3. Untuk perkembangan minda 
 4. Untuk tingkatkan selera makan
 5. Untuk anak yang dah berhenti susu ibu 
 6. Untuk anak kekal aktif 
 7. Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak 
 8. Meningkatkan berat badan anak 
 9. Membantu anak fokus 
 10. Membantu kurangkan kekerapan asthma 
 11. Mengatasi masalah sembelit pada anak 
 12. Suplemen yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1 
 13. Membantu menurunkan berat badan anak yang terlalu gemuk atau obesiti 
 14. Ambil semasa sarapan untuk meningkatkan kecergasan seawal pagi 
 15. Suplemen yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu
Saya mempunyai seorang anak saudara, Nath, yang telah saya jaga sejak beliau berusia 3 bulan, dan sekarang beliau berusia 1 tahun 10 bulan. Dilahirkan secara Caesarian section dan tidak berpeluang mendapat susu ibu, Nath adalah bayi yang minum susu formula sepenuhnya.

Sebagai seorang nanny merangkap "ibu" beliau, tentunya saya risau akan kesihatannya. Semasa Nath membesar, beliau kurang berat badan berbanding kanak-kanak lain yang seusianya. Namun begitu, Nath sihat dan jarang sekali demam atau sakit. Untuk memastikan Nath mendapat zat makanan yang secukupnya, saya dan ibu Nath iaitu adik saya telah bersetuju untuk memberi Nath Meal Shakes sejak beliau berusia setahun.

Kebaikan dan Khasiat Meal Shakes Shaklee
Kebaikan dan Khasiat Meal Shakes Shaklee

Ya, kanak-kanak berusia setahun ke atas sudah boleh mengambil Meal Shakes dalam kadar yang sesuai dengan umur. Sejak Nath diberi minum Meal Shakes, syukur, kesihatan beliau amat baik. Nath jarang-jarang sekali demam atau selesema, dan berat badannya beransur-ansur naik setiap bulan. Ketinggiannya juga bertambah, sesuai dengan umurnya yang hampir 2 tahun.

Selain itu, Nath juga mempunyai selera makan yang baik. Beliau gemar apa juga jenis makanan seperti buah-buahan dan sayur-sayuran. Makanan kegemaran beliau adalah pasta, nasi goreng, roti, bubur nasi, telur, ayam, ikan, pisang, betik, epal, dan macam-macam lagi. Pendek kata, selera Nath seperti selera orang dewasa. Hehe.

Seronok apabila melihat Nath gemar makan. Namun begitu, saya tidak memberi beliau makan makanan ringan seperti keropok atau coklat, mahupun minuman yang manis-manis.

Saya bercadang untuk terus memberi Nath minum Meal Shakes. Meal Shakes Shaklee telah terbukti selamat dan berkesan dalam memberikan zat yang diperlukan oleh kanak-kanak membesar seperti anak saudara saya.

Tahukah anda bahawa Meal Shakes Shaklee juga baik untuk ibu mengandung, anda yang ingin menaikkan berat badan, mahupun ibu bapa yang sibuk serta kekurangan masa untuk mengambil sarapan? Banyak sungguh kebaikan dan manfaat Meal Shakes ni kan?

Jika anda ingin mencuba Meal Shakes untuk menambah selera makan anak-anak, jangan segan silu untuk menghubungi saya. Jom cuba!


Sebarang pertanyaan/order, hubungi saya:

Debbie Elara
SID 1107197
WA/SMS: 012-3940017 | debbietehin@gmail.com
Poslaju/GDex: Seluruh Malaysia
COD: Kuching | Bayaran: CIMB, MBB

facebook page google plus instagram pinterest twitter tumblr

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...