Tuesday, 13 September 2016

5 Tips Cara Bijak WAHM Uruskan Masa

I'm not exactly a WAHM because I'm not a mom yet but I do work from home and I look after my nephew full-time.

Nak jadi WAHM bukan senang. Ada time freedom memang best tapi besar jugak dugaannya. Time anak perlukan perhatian, time tu la ngantok dan penat. Time nak siapkan kerja, time tu la anak melalak.

Vivix Untuk Supermom
Vivix Untuk Supermom


Boleh imagine tak?

Okay saya kongsi sikit cara uruskan masa:

1. Tulis
Tulis to do list, shopping list, jadual aktiviti anak, jadual harian, mingguan, bulanan. Jadual ni lah yang banyak membantu.

2. Prioritise
Buat yang paling urgent, yang paling penting dahulu.

3. Jangan leka
Jika anda sibuk, toksah buang masa belek Facebook atau instagram lama-lama.

4. Disiplin
Ikut semua jadual yang dah ditulis. Elak buang masa atau tangguh kerja. Takut nanti penyakit M (malas) tu datang.

5. Me time
Jangan lupa curi masa untuk me time. Mintak la husband atau mak tolong jaga anak-anak half day ke, khusus untuk kita ada me time. Me time ni boleh digunakan untuk berehat, tidur, baca buku, dan sebagainya. Mesti ada me time, kalau tak nanti stress.

Jangan lupa seimbangkan kerja, keluarga dan diri sendiri.

Work hard, play harder because you deserve it!

Pssstt! Supplement untuk SUPERMOM tentunya #Vivix!



Sebarang pertanyaan/order, hubungi saya:

Debbie Elara
SID 1107197
WA/SMS: 012-3940017 | debbietehin@gmail.com
Poslaju/GDex: Seluruh Malaysia
COD: Kuching | Bayaran: CIMB, MBB

facebook page google plus instagram pinterest twitter tumblr

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...